Жертвите на циклона "Янос" станаха три

Нов трус с магнитуд 4.5 по Рихтер разтърси остров Крит

Жертвите на циклона "Янос" станаха три

Жертвите на циклона "Янос" вече са три в Гърция. В неделя сутринта пожарникари в областта Тесалия са открили край град Кардица тялото на 62 годишен мъж в развалините на дома му. В събота в наводнена къща в село близо до Фарсала беше открито тялото на възрастна жена, а по-късно бе намерен и 63-годишен овчар, който се удавил в придошлите води.

Средиземноморският циклон "Янос" и друг циклон в северната част на Егейско море причиниха огромни щети в много области на Гърция от петък насам. Автомобили са потънали в калта, разрушени са магазини, наводнени са хиляди домове.

Бурята достигна до остров Крит, където причини наводнения и щети, полети бяха отменени, имаше и прекъсвания на тока. Няма данни за пострадали българи.

При преминаването на стихията са пострадали единствено автомобили на български граждани, съобщиха от консулската служба на България в Атина, пред бТВ.

Междувременно нов трус с магнитуд 4.5 по Рихтер разтърси остров Крит. Няма данни за пострадали и щети.

Бурята стартира в петък, когато земетресение с магнитуд 5.9 по скалата на Рихтер удари гръцкия остров Крит. Същата вечер циклонът Янос взе първа жертва в южната ни съседка, предадоха агенциите.

Природната стихия връхлетя южната част на Гърция със скорост на вятър от 80 км/ч, предизвика огромни вълни, събори дървета, наводни къщи и прекъсна електрозахранването. Някои гръцки медии пишат, че "се е изсипал гневът на боговете".

Осем области са в извънредно положение в Западна Гърция и Йонийските острови.

Споделяне

Още от Свят

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?