Жертвите на вируса Ебола станаха 932

Броят на жертвите на епидемията от вируса Ебола в Западна Африка достигна 932, съобщи Световната здравна организация (СЗО), цитирана от Ройтерс. Само в периода 2 - 4 август са починали 45 пациенти.

Броят на предполагаемите, вероятните или потвърдените случаи на заболяване нарасна със 108 души през същия период и достигна 1711 души. Повечето от новорегистрираните случаи са в Либерия.

Нигерийска медицинска сестра е починала от Ебола, потвърди правителството в Лагос, с което жертвите на болестта в най-гъсто населената държава в Африка стават две, съобщи ДПА. Сестрата се е заразила след контакт с либерийския правителствен консултант Патрик Сойер, починал от Ебола миналата седмица в болница в нигерийската столица. Медицинската сестра е първият нигерийски гражданин, починал от Ебола.

Още пет медицински лица са заразени с вируса, каза нигерийският здравен министър Ониебучи Чукву, с което потвърдените случаи стават седем. Пациентите се лекуват в изолатор в Лагос. Сред тях е нигерийският доктор, лекувал Сойер. Още 62-ма души са поставени под наблюдение.

Религиозни организации в Нигерия започнаха обучение за предпазване от Ебола. Религията играе много важна роля в страната с население от 168 милиона души, половината от които са мюсюлмани, а другата половина - християни.

Споделяне

Още от Свят

Какво правителство е добре да има сега?