Жертвите на взрива в Мадрид вече са 4, българинът минавал случайно по тротоара

Жертвите на взрива в Мадрид вече са 4, българинът минавал случайно по тротоара

Жертвите при експлозията в Мадрид вече са четири, като сред тях е и българин, който е минавал случайно по тротоара в момента на взрива, съобщи БНР.

Инцидентът стана в сряда, а броят на загиналите нарасна след като католически свещеник, който беше изваден изпод развалините на сграда собственост на Църквата, е починал от раните си, предаде Ройтерс.

Четвъртата жертва е 36-годишният отец Рубен Перес де Аяла. Той е бил транспортиран в болница с множество тежки изгаряния и лекарите не са успели да го спасят.

Според мадридските власти всички доказателства навеждат на мисълта, че взривът на улица "Толедо", водеща към центъра на града, е бил причинен от изтичане на газ.

"Беше като бомба, като ужасно земетресение. Живея точно отсреща и готвех в кухнята. След експлозията цялата сграда се люля около 15 секунди. След това всичко избухна в пламъци", разказа свидетел на експлозията пред испанското издание "Ел Паис".

Българското външно министерство съобщи тази нощ, че една от жертвите е 47-годишен българин.

Третият загинал е 35-годишният електротехник Дейвид Сантос Муньос, който е  баща на четири деца. Той е бил извикан да прегледа разваления котел за газ.

Четвъртата жертва е 85-годишна жена, която също е била на тротоара пред рухналата сграда.

При инцидента бяха ранени десет души. Трима от тях са в много тежко състояние с фрактури и политравми.

Споделяне

Още от Европа