Жертвите на земетресението в Индонезия достигнаха 1649 души

Жертвите на земетресението в Индонезия достигнаха 1649 души

Броят на жертвите от земетресението и последвалото цунами по западното крайбрежие на индонезийския остров Сулавеси на 28 септември вече е достигнал 1649 души, предаде Асошиейтед прес, позовавайки се на местната агенция за борба с природните бедствия. 

Говорителят на агенцията Сутопо Нугрохо заяви на пресконференция в столицата Джакарта, че за изчезнали до момента се водят 265 души, макар че още много вероятно са погребани под дълбока кал и развалини на срутени домове и сгради.

В засегнатите от бедствието райони започва да постъпва все повече международна помощ, след като правителството на Индонезия измени на досегашната си практика и призова света за съдействие за справяне с трагедията.

На летището на най-пострадалия град Палу в събота кацна японски военен самолет, който докара тонове лекарства и малки преносими генератори за ток. От службата на ООН за координиране на хуманитарната дейност бе съобщено, че в момента Индонезия има нужда от 50.5 млн. долара за "най-неотложна животоспасяваща помощ". 

Споделяне

Още от Свят