Жертвите от вчерашната стрелба в швейцарски завод станаха четири

Почина един от тежко ранените по време на вчерашната стрелба в дървопреработвателно предприятие от швейцарското градче Менцна, с което жертвите станаха четири, заедно с убиеца, съобщи Франс прес, цитирана от БТА.

 

Полицията в кантона Люцерн, разследваща случая, отказа да потвърди информацията.

 

Дългогодишен служител на компанията "Кроноспан" откри вчера сутринта стрелба в завода, като уби двама и рани още 7 души, шест от тях - сериозно. После бе открит мъртъв на местопрестъплението. Според колегите му е имал психични проблеми. Според сп. "Вен минют" служител в завода ударил убиеца с "предмет (с един стол) и го убил".

 

Сп. "Блик" съобщи, че става дума за натурализиран швейцарец - албанец от Косово, на 42 години. Полицията не разкри самоличноста му.

 

Нападателят започнал да стреля по своите колеги в заводската столова сутринта. Изпразнил два пълнителя от пистолета си - първо улучил хора от близкия цех, после стрелял в коридора към стола, накрая - в ресторанта към предприятието.

 

"Вен минют" пише, че бил машинист и дошъл в почивния си ден, специално за да извърши престъплението. Работел в завода от 10 години и до момента не създавал проблеми според ръководството на предприятието.

Споделяне

Още от Свят