Жест на Румен Радев трогна хората с увреждания

Президентът показа, че преди всичко е човек и коленичи, за да е наравно с хората, които го избраха и на които служи, гласят коментари във "Фейсбук"

Жест на Румен Радев трогна хората с увреждания

Президентът Румен Радев трогна хората с уврежданията, след като приклекна, за да е на една и съща височина с малките хора за обща снимка.

Това се е случило в четвъртък по време на Шестия европейски форум за социално предприемачество, който се провежда в Международен панаир Пловдив. В него участваха над 100 предприятия от 16 държави в Европа, които осигуряват работа на хора с увреждания.

Снимката беше публикувана на страницата на симпатизантите на президента във "Фейсбук".

"Румен Радев трогна всички с това, което направи и бе уловено на снимка. Президентът реши да се снима със своите фенове сред малките хора. Това, което направи Радев обаче трогна всички. Главнокомандващият показа, че преди всичко е човек и коленичи, за да е наравно с хората, които го избраха и на които служи."

Това гласи текст към публикацията в социалната мрежа, която събра стотици харесвания и десетки положителни коментари.

Към днешна дата в над 2000 кооперации за хора с увреждания работят 500 хил. души, които произвеждат стоки и предоставят услуги, обяви социалният министър Гълъб Донев по време на форума. 

Каузата за социалната икономика привлича все повече поддръжници във всички европейски държави и в България, каза президентът Радев. Той допълни, че тя е успешна, защото доказва, че бизнесът може не само да преследва печалба, но и да работи за обществено полезен интерес.

Цивилизоваността на едно общество не се измерва с това да предоставиш помощ на хората в неравностойно положение, а да създадеш такива условия, че тези хора да се чувстват пълноценни граждани със своя достоен труд и разгръщането на своя талант, добави Радев.

Споделяне

Още от България