Жестоко убийство на младо момиче заради имот

Жестоко убийство на младо момиче заради имот

Заради имотни отношения 21-годишната Женя Тодорова от Варна е била убита по особено жесток и мъчителен начин, съобщи днес окръжният прокурор на града Владимир Чавдаров в петък.

Сигналът за инцидента е бил подаден в четвъртък в полицията от бащата на момичето, който намери тялото му.

Първоначалните допускания, които бързо са се разсеяли, са били, че момичето се е самоубило по жесток начин, като се е наръгало много пъти и след това е прерязало вените на китките си. Версията бе бързо отхвърлена, защото огледът на криминалистите показа, че сам човек не може да нанесе толкова удари с нож по тялото си, преди да загуби съзнание.

По случая вече има двама задържани - поръчителят и физическият изпълнител на престъплението, които са действали в съучастие, каза прокурорът.

По думите му момичето е убито от 21-годишен младеж, приятел на първата ѝ братовчедка. Поръчител е лелята на Женя Тодорова, която е на 38 години. Мотивът за убийството е заграбването на общ имот - на семейството на убитата и на нейната леля - голяма къща в центъра на Варна.

Физическият извършител е направил пълни самопризнания, посочил е и мястото, където изгорил дрехите, с които извършил деянието си. Той е нанесъл на жертвата десетки удари с нож, а порязванията по ръцете ѝ са от опитите да се брани, е обяснил заподозреният.

Прокурор Чавдаров уточни, че поръчителката му е обещала за убийството 2 хиляди лева, 500 от които е получил веднага. Няма данни младежът да има някакви криминални прояви.

Следователите разпитват и лелята.

Споделяне

Още от България