Жестоко убийство в Бургас може да е свързано с изчезнала брокерка

Жестоко убийство в Бургас може да е свързано с изчезнала брокерка

Жестоко убийство на млад мъж в Бургас бе обявено за разкрито от МВР и прокуратурата, но повдигна множество въпроси за работата им по стар случай, в който може да е замесен същият заподозрян.

28-годишният Юмер Мехмед от морския град е бил застрелян и след това разчленен от местния бизнесмен Станимир Рагевски, твърдят разследващите. Засега не се разкриват мотивите за престъплението. Според "Флагман" обаче става дума за спор за пари. В историята е замесен известният несебърски бос Димитър Желязков-Очите. А близки на изчезналата преди година брокерка Теодора Бахлова твърдят, че именно Рагевски е отговорен за това и че досега МВР не се е задействало по случая.

От строител до Митьо Очите

Убитият Мехмед е бил сред арестуваните при акцията срещу групата на Митьо Очите преди три години. Желязков бе обвинен, че е рекетирал траурни агенции в Бургаско. Твърди се, че младият мъж е бил нает да извърши палежи на катафалки. Заподозреният Рагевски бил посредник между него и Очите и му възлагал задачите, писа "Флагман".

След излизането си от ареста Мехмед поискал "обезщетение" от 20 хил. лв. за времето зад решетките и оттам започнал конфликтът с арестувания. Формално той се представял за строителен работник. На 4 август Мехмед бил извикан от Рагевски в негово жилище под предлог, че ще прави оглед за бъдещ ремонт. Според разследващите младият мъж е убит с един изстрел. След това тялото му било разчленено, а в следващите няколко дни е направен опит останките да бъдат укрити.

На мястото е имало свидетел, потвърдиха от прокуратурата. Според "Флагман" това е Деян Дичев, готвач и много близък до Рагевски. Изданието твърди, че той е помагал, но според прокуратурата няма данни за съизвършител.

Към момента Рагевски остава в ареста. От прокуратурата твърдят, че по делото усилено се работи.

По всички версии

"В полицията никой не ми обърна внимание, това е. Нямаше данни уж за извършено престъпление. Трябваше това момче да го намерят разчленено, за да се случи нещо по случая с майка ми".

Това заяви преди бТВ Християна Радоева, дъщеря на изчезналата преди почти година Бахлова.

От прокуратурата отказаха да коментират разследването на нейното изчезване. Заявиха само, че по делото за смъртта Мехмед няма данни за връзка със стария случай. Тази версия обаче активно се проверявала.

Пак по информация на "Флагман" Бахлова е била близка с Рагевски, двамата са имали общ бизнес. Изданието твърди, че вечерта преди да изчезне тя е била посетена от мъж на име Станимир.

Споделяне

Още от България