Жилищен комплекс от затворен тип “Casa Viva” отваря врати в сърцето на столицата

Жилищен комплекс от затворен тип “Casa Viva” отваря врати в сърцето на столицата

Общо 90 апартамента се изграждат в модерен жилищен комплекс, разположен в столичния квартал “Изток”, в близост до централните артерии бул.Цариградско шосе и бул. “Г.М.Димитров”.

Новият комплекс е много интересен, защото от една страна съчетава всички предимства на затворените селища и същевременно не е натоварен със специфичните за българските условия лоши страни на тези комплекси.

Плюсовете на “Casa Viva” като затворено селище е 24-часовата денонощна охрана, облагородените междублокови пространства – градинки, детска площадка и открит басейн. Едно от най-големите предимства на новите обособени комплекси е наличието да достатъчно места за паркиране и обслужващите площи – магазини, ресторанти, услуги, с които разполагат те.

За 90-те апартамента, които се строят в новия жилищен комплекс, инвеститорите “Агора – Ин” ЕООД са предвидили общо 55 гаража, от които вече са продадени 18 и отделни паркоместа.  

Още със зараждането си, жилищните комплекси от затворен тип у нас се обърнаха към по-заможните граждани, които се стремят към по-високия сегмент около или малко над средната класа. Именно по тази причина те станаха извести като “ВИП” – кварталите. Част от тях обаче не успяха да постигнат предварително заложените цели. Големият проблем, пред който се изправиха инвеститорите бе липсата на инфраструктура.

Част от жилищните ВИП – комплекси започнаха да се строят в отдалечени от централната част на София, в райони без добра инфраструктура и комуникации. Именно тези негативни страни на модерните селища избягва новия жилищен комплекс.

Той се строи в квартал, вече придобил известност като район на хората с доходи над средните и с добре развита инфраструктура и връзки с центъра на града. Стратегическото му положение, защото подобни терени в София вече не се намират, гарантира висока възвращаемост на средствата, които ще се вложат както в отделни жилища, така и в търговската част.

Подходът на инвеститорите към обслужващите части е изключително любопитен. Защото са отделени много площи за развлечения и релаксация, които са типични повече са ваканционните селища от затворен тип, характерен за черноморските ни курорти. Това превръща апартаментите в доходна инвестиция за бъдещо рентиране, защото комплексът предлага месечна поддържка на жилището, химическо чистене и румсървиз.  

В комплекса има вътрешна сауна, джакузи и солариум, салон за красота и спортен комплекс. В него ще има и ресторант, пиано бар, а също и открито барбекю за създаване на уютна домашна атмосфера.

“Casa Viva” е изграден по технологията на скелето-безредова стоманено-бетонна конструкция. Тя дава възможност за промяна на вътрешното пространство и след завършване на строителството. За изграждането на външните и вътрешните стени на сградата е използвана петкамерна тухла. Върху сградата е поставена цялостна топло- и хидроизолация.

Предвидено е централно топлоснабдяване и система за индивидуално измерване на използваната енергия от всеки апартамент. Жилищният комплекс е оборудван с 4 хидравлични асансьора.  Отоплението е централно с ТЕЦ.

Всички апартаменти се продават на етап гипсова мазилка на стени и таван и циментова замазка на пода. Като разбира се е предвидена възможност, апартаментите да се довършат по индивидуален проект на клиента по негово желание. Всички жилища са оборудвани с блиндирани входни врати и вътрешни врати от MDF. При прозорците е използвана 5 – камерна  PVC дограма от “REHAU”. Двустайните и тристайните апартаменти преобладават, но на всеки етаж се предлагат и четириетажни жилища.

Новият комплекс е оборудван и с кабелна защита, Интернет, телефонна връзка. В апартаментите е инсталирана също и домофонна и звънчова инсталация. Предлага се възможност и за видеодомофон.

Споделяне

Още от Лица и проекти

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?