Жители на Своге и Божурище изязоха на протести

Жители на Своге и Божурище изязоха на протести

Жители на Божурище се събраха на протест в защита на своя съгражданин - шофьора Григор Григоров, обвинен за смъртоносната катастрофа край Своге. Те настояват за справедлив процес за Григоров и за обективно и прозрачно разследване на причините за катастрофата.

Съгражданите на Григоров са убедени в професионализма му и смятат, че той също е жертва на войната по пътищата. Протестиращите настояват за обстойно разследване на причините за настъпването на инцидента, и най-вече, проектирането и изграждането на пътния участък, и текущото състояние на пътната настилка. Присъстващите на протеста не вярват, че трите министерски оставки ще гарантират справедливо разследване и ще предотвратят подобни трагедии по пътя.

Хората носят плакати, на които абревиатурата АПИ е разчетена като "Айде, пак се измихме", съобщи БНР. По този начин съгражданите на шофьора обясняват, че той ще е изкупителна жертва, с която властите ще си измият ръцете.

На пореден протест излязоха и жителите на Своге.

Те настояват за решение на проблема с безопасността на пътищата в района и за кратко спряха движението на пътя за София, преминавайки по една от пешеходните пътеки в града.

Хората заявиха категорично, че протести ще има всеки ден, докато не се изпълнят исканията им. Що се отнася до оставките заради случая ”Своге“, те заявиха:

”Не искаме оставката на никого. Просто, който за каквото си е избран, да си върши отговорно работата, за да може да се живее спокойно, да може утре като тръгне детето ми за София да отиде на работа, аз да съм спокойна“, каза една от протестиращите, цитирана от БНР.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Как оценявате кандидата на ИТН за премиер?