Жители на Владая искат намеса на премиера за решаването на проблема с трасето София-Перник

Стягат нов протест недоволни от качеството на ремонта, заради наводнените им къщи

Жители на Владая искат намеса на премиера за решаването на проблема с трасето София-Перник

Жители на столичния квартал Владая отново излизат на протест и ще блокират в неделя главния път Е79.

Те са недоволни от качеството на ремонта на едно от най-натоварените трасета в страната София-Перник, както и от отношението областния управител Николай Пехливанов към проблемите им. Това се казва в отворено писмо до медиите от Инициативния комитет.

"Много трудно се осъществява комуникацията с областния управител. Почти никога не може да бъде намерен в Областната управа. Няма го и в дните за прием, а когато сме се срещали с него или негови представители сме попадали на хора, които търсят причина да не решат проблема. Настояваме лично министър-председателят да се заеме със случая!". Това пишат до медиите организаторите на поредния протест.

В писмото си Инициативния комитет посочва, че са недоволни от безхаберието на Агенция "Пътна инфраструктура", относно реализирането на реверсивното движение на пътя София – Перник.

"Занижения контрол на качеството на извършвания ремонт, който още преди да е приключил, започна да показва своите дефекти. Смятаме, че е престъпно при извършването на такъв скъп ремонт, той да се извършва некачествено, вследствие ремонта да се наводняват къщи, да падат подпорни стени, два месеца след асфалтирането да пропаднат шахтите и да се появят дупки", се казва в позицията.

Оттам настояват личноминистърът на регионалното развитие Николай Нанков да се заеме със случая.

"Настояваме до реализирането на реверсивно движение да се осъществява временна организация на движението в посока София всяка сутрин между 6:30 и 10 часа. Настояваме за граждански обществен съвет, който да осъществява контрол на ремонта", се казва с позициятана Инициативния комитет.

"Втората институция, която показва изключително арогантно и високомерно отношение към проблемите на гражданите е Областната управа в лицето на областния управител Николай Пехливанов. Имаме изпълнена местна гражданска инициатива по Закона за пряко участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление за възстановяване на маршрутна линия 22. Имаме решение на Столичен общински съвет в подкрепа на възтановяването на маршрутката, както и писмени становища в подкрепа на искането ни от Столична община. Единствено областния управител не се съобразява с проблема на гражданите и не дава разрешение на Столична община да възложи линията на фирма, която да извършва превоз на пътници", твърдят от Инициативния комитет.

Споделяне

Още от България

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?