Жители на Владая искат намеса на премиера за решаването на проблема с трасето София-Перник

Стягат нов протест недоволни от качеството на ремонта, заради наводнените им къщи

Жители на Владая искат намеса на премиера за решаването на проблема с трасето София-Перник

Жители на столичния квартал Владая отново излизат на протест и ще блокират в неделя главния път Е79.

Те са недоволни от качеството на ремонта на едно от най-натоварените трасета в страната София-Перник, както и от отношението областния управител Николай Пехливанов към проблемите им. Това се казва в отворено писмо до медиите от Инициативния комитет.

"Много трудно се осъществява комуникацията с областния управител. Почти никога не може да бъде намерен в Областната управа. Няма го и в дните за прием, а когато сме се срещали с него или негови представители сме попадали на хора, които търсят причина да не решат проблема. Настояваме лично министър-председателят да се заеме със случая!". Това пишат до медиите организаторите на поредния протест.

В писмото си Инициативния комитет посочва, че са недоволни от безхаберието на Агенция "Пътна инфраструктура", относно реализирането на реверсивното движение на пътя София – Перник.

"Занижения контрол на качеството на извършвания ремонт, който още преди да е приключил, започна да показва своите дефекти. Смятаме, че е престъпно при извършването на такъв скъп ремонт, той да се извършва некачествено, вследствие ремонта да се наводняват къщи, да падат подпорни стени, два месеца след асфалтирането да пропаднат шахтите и да се появят дупки", се казва в позицията.

Оттам настояват личноминистърът на регионалното развитие Николай Нанков да се заеме със случая.

"Настояваме до реализирането на реверсивно движение да се осъществява временна организация на движението в посока София всяка сутрин между 6:30 и 10 часа. Настояваме за граждански обществен съвет, който да осъществява контрол на ремонта", се казва с позициятана Инициативния комитет.

"Втората институция, която показва изключително арогантно и високомерно отношение към проблемите на гражданите е Областната управа в лицето на областния управител Николай Пехливанов. Имаме изпълнена местна гражданска инициатива по Закона за пряко участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление за възстановяване на маршрутна линия 22. Имаме решение на Столичен общински съвет в подкрепа на възтановяването на маршрутката, както и писмени становища в подкрепа на искането ни от Столична община. Единствено областния управител не се съобразява с проблема на гражданите и не дава разрешение на Столична община да възложи линията на фирма, която да извършва превоз на пътници", твърдят от Инициативния комитет.

Споделяне
Още от България