Жителите на "Горубляне" блокираха Околовръстното с искане за канализация

Жители на "Горубляне" бокираха Околовръстното. Сн. БНР

Жителите на столичния квартал "Горубляне" затвориха движението по Околовръстния път в знак на протест срещу лошата инфраструктура и липсата на канализация в квартала. Недоволните блокираха движението при кръстовището със "Самоковско шосе" и пропускаха коли на всеки десет минути.

Проблемът е от години, твърдят хората, и настояват в квартала да бъде назначен кмет, с чиято помощ да се решават проблемите.

"Исканията на "Горубляне" са за канализация, защото половината село няма канализация, както статут на кметския наместник като заместник-кмет на община "Младост". Няма и здравен пункт в "Горубляне" - осем хиляди човека, възрастни хора, трябва да ходят в община "Младост". Проблемите със земите - има много неизяснени обстоятелства покрай връщането на земите с новата кметица на "Младост", което също е проблем", коментира Ива Аргирова, която бе сред протестиращите, пред БНР.

За тази година Столична община отново не е предвидила средства за изграждането на канализация в "Горубляне", което провокира недоволството на гражданите.

Споделяне

Още от България