Живко Мартинов от Суджук-гейт все още е член на ГЕРБ

Бившият депутат твърди, че скандалът със суджука е дело на кръгове около БСП

Живко Мартинов от Суджук-гейт все още е член на ГЕРБ

Искам да се извиня на партия ГЕРБ и лично на премиера за този скандал. Това каза бившият депутат от ГЕРБ Живко Мартинов, станал известен с обвиненията по Суджук-гейт, пред бТВ.

Той заяви, че още е член на ГЕРБ и си е платил членския внос. По думите му обаче ударите, които понесъл, са дали отражение.

"Загубих баща си след инсулт. Аз получих инсулт, но се възстановявам. Не търся премиера Борисов след този случай. Преди това сме се търсили и сме си правили услуги. Когато има проблеми в региона на Добрич, съм съдействал. Чувствам се обиден заради това, което се изписа за мен. Той винаги е бил точен и коректен с мен. Сценарият е направен отдавна от кръгове около БСП", каза Мартинов.

Скандалът избухна миналата година. На Мартинов бяха повдигнати няколко обвинения - за това, че е упражнявал натиск върху МВР, прокуратурата и други институции в Добрич и областта, а търговец на месо бил изнудван от него да даде 4 тона суджук с обяснението, че те са за Бойко Борисов.

Софийската градска прокуратура повдигна 6 обвинения срещу Мартинов. Първоначално за свободата му беше определена 45 000 лева гаранция, но по-късно сумата е намалена. В хода на разследването свидетели твърдяха, че са били подложени на заплахи да не дават показания срещу бившия депутат.

Ексдепутатът обясни, че Антон Проданов е човекът, който понегови твърдения в продължение на няколко години му е давал суджуци, пастърма и филе. Той е един от свидетелите по делото.

"През 2009 г. г-н Петър Малджиев доведе Антон Проданов, за да му дам обект под наем. За три години той не можа да заплати наема си. През 2010 г. Проданов получи под наем супермаркет. След неизплатени задължения, той се оттегли", каза Мартинов.

В студиото бе и бизнесменът от Добрич Петър Малджиев, който също отрече твърденията на изнудвания бизнесмен Антон Проданов.

"Занимавам се с хотелиерство и ресторантьорство, имам и игрални зали. При мен са работили над 5000 души персонал, никой не се е оплакал от мен. Всички ме познават. Появи се една група неграмотни хора, ръководена от Антон Проданов, който дължи над 6 милиона лева на данъчните, и започнаха да ме обвиняват в заплахи за убийство. Тези хора пишат две години жалби срещу мен. Този човек ми дължи стотици левове наеми", каза Петър Малджиев.

"Учудени сме от обвиненията за искането на тонове суджук. Как ще говоря такива неща за човека. Суджуците си ги правя лично аз от дивеч, ловец съм. Не съм слагал на никой в джоба суджук.Кой може да изяде 4 тона суджук?", отбеляза Мартинов, като подчерта, че няма как да е искал това от Проданов, който имал милиони задължения към частни лица и НАП.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Как оценявате българската позиция за кризата около Украйна?