Животът на футболната легенда Христо Бонев спасен на ръба след инфаркт

Христо Бонев

След сърдечна операция, продължила повече от пет часа, животът на футболната легенда Христо Бонев е бил спасен в последния момент, предаде Нова телевизия в неделя. Прогнозите му за оздравяване са добри, смятат от пловдивската университетска болница "Свети Георги", където бившият футболист и треньор на българския национален тим постъпи след инфаркт.

Христо Бонев се е почувствал зле рано тази сутрин и е бил закаран до болницата от сина си, съобщи по-рано през деня местният вестник "Марица.

За спешната операция от София е пристигнал водещият кардиохирург на България професор Генчо Начев. Той е поставил два байпаса на Христо Бонев.

"На ръба. Опитали са се да изтеглят съсирека кръв в запушената артерия. Най-важното е, че веднага са се обърнали към кардиохирургията. Изчистили сме всичко. Съпругата му каза, че никога не се е оплаквал от сърце", коментира професор Начев.

Бонев ще навърши в началото на февруари 70 години, но се поддържа в добра спортна форма с всекидневни тренировки, посочва телевизията, а само преди дни е подарил лакомства на болните деца от същата болница, където в момента е настанен.

Споделяне

Още от Спорт

До какво ще доведе изискването за "зелените" сертификати?