Животновъди взели 191 хил. лв за социологическо проучване сред 100 души

Народните представители от ГЕРБ в Русе сезират прокуратурата за анкета за проучване на общественото мнение, направена от животновъди, които са взели за това 191 000 лева, съобщи депутатът Пламен Нунев, цитиран от БТА.

"Луксозното" проучване било направено сред 100 русенци с въпроси за корупцията. То е било по проект "Прозрачната и почтена администрация в област Русе - ефективен партньор на гражданското общество за устойчивото му европейско развитие", финансиран по оперативна програма "Административен капацитет".

Проектът е осъществен от сдружението "Еко животновъдство" от село Ценово, а партньор е била предишната областна управа на Русе.

Според народния представител Пламен Нунев платените близо 200 хиляди лева за анкетата и други инициативи по проекта са твърде много пари, а и проучването е със 100 души, вместо с 1000, необходими за неговата представителност. Не става ясно и как точно животновъдното екосдружение е спечелило проекта за социологическо проучване, но всичко това ще бъде проверено, обеща Пламен Нунев.

Споделяне

Още от България