Журналист от радио “Фокс нюз” стана говорител на Белия дом

Президентът на САЩ Джордж Буш съобщи в сряда, че е избрал за нов говорител на Белия дом журналиста от радио “Фокс нюз” Тони Сноу, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Назначението на Сноу като говорител на Белия дом е част от реорганизацията на екипа на президента на САЩ, в момент когато Буш е с най-ниска популярност в проучванията на общественото мнение.

"Помолих Тони Сноу да стане мой говорител. Смятам, че ще допринесе много за работата на екипа и ще е от полза за вашата работа", заяви Буш пред журналисти в Белия дом.

Сноу е водещ и коментатор в радио-телевизионния канал “Фокс нюз”, собственост на медийния магнат Рупърт Мърдок. Той ще заеме мястото на досегашния говорител на Белия дом Скот Маклелън, който подаде оставка миналата седмица.

Новият говорител е професионален журналист. През 1991 г. е редактирал речите на Джордж Буш – старши, когато той бе президент на САЩ. От 1996 г. до 2003 г. води политическо предаване по телевизия “Фокс нюз” в неделя сутрин, в което кани събеседници от САЩ и чужбина. През последните години Сноу е водещ на радиопредаване "Тони Сноу шоу". Женен е, има син и две дъщери.

Споделяне

Още от Свят