Журналистът, тиражирал инструкции на Н. Михайлова как се "хранят" медии, оглави Общинския съвет в Ловеч

Кореспондентът на в. "Дума" в Ловеч Милко Недялков бе избран за председател на Общинският съвет в града.

Недялков е журналистът, който тиражира прословутата касета, в която на предишните местни избори лидерът на СДС Надежда Михайлова, тогава външен министър, отправи в призив към местния актив да "нахранят" журналистите.

Заради записа от инструктажа на 13 септември 1999 г. в ловешкото читалище "Наука", Недялков бе задържан в полицията, която разпитва и останалите местни кореспонденти. От МВР твърдяха, че записът е монтаж, а Надежда Михайлова обяви, че зад разпространението му седи БСП. Прокуратурата така и не установи кой е направил записа. Едва неотдавна, бившият вътрешен министър Богомил Бонев се извини на журналистите.

Милко Недялков е дългогодишен общински съветник от квотата на БСП. Само преди две седмици той стана носител на наградата на СБЖ за разследваща журналистика, заради поредица от материали за корупцията във висшето образование, предаде БТА.

Новият председател на Общинския съвет бе избран на трето поред заседание. На първото- на 17 ноември, работата на новите 33-ма съветници бе прекъсната от заплаха за поставено взривно устройство. Въпреки продължилото до късно гласуване избор не бе направен.

Днес на редовното заседание по обяд отново никой от общо четиримата претенденти не събра нужните гласове. След кратки консултации на политическите групи веднага бе насрочено ново заседание, на което Недялков събра необходимия за поста брой гласове.

По-рано днес от общинската организация на БСП в града съобщиха, че новият кмет, избран с листата на БСП и коалиция, Минчо Казанджиев е подал заявление да бъде освободен от всички изпълнителни и ръководни органи на БСП в града с мотива, че трябва да бъде кмет на всички ловчалии.

Още от България

Проявите на расизъм на националния стадион бяха: