ЖУРНАЛИСТИЧЕСКИ КОНКУРС

"Медиите срещу тежките форми на детски труд"

Фондация “ПроМедиа” в сътрудничество с Програмата за елиминиране на детския труд на Международната организация на труда (ILO/IPEC) обявява конкурс за авторски журналистически материали, които отразяват темата за детския труд и неговите най-тежки форми. (напр. трафик на деца, детска проституця  и порнография, просещи деца, експлоатация на деца и въвличането им в престъпления, детска престъпност,  използването на детски труд за справяне с бедността, липса на адекватно образовани и последиците за самите деца и за обществото, реда за наемане на работа на деца у нас и неговото прилагане/нарушаване и др.).

В конкурса могат да участват журналисти от всички печатни и електронни медии в България с материали, публикувани или излъчени в периода от 1 април 2005 г. до 12 май 2006 г.

Материалите ще бъдат оценявани от жури, съставено от представители на Международната организация на труда, Международната програма за елиминиране на детския труд, ПроМедиа и Българската медийна коалиция. Ще бъдат връчени и парични награди.

Срокове:

- копие от журналистическия материал се подава в офиса на ПроМедиа до 15 май 2006 г.;

- резултатите от конкурса и наградите ще бъдат обявени на официална церемония на 12 юни 2006 г. , когато се отбелязва Световният ден срещу детския труд.

За информация и подаване на документи:

Фондация ПроМедиа,

гр. София, кв. Павлово,  ул. "Света Екатерина"  №3,

тел. 02/ 9555 221, e-mail: [email protected]

Споделяне

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?