Журналистка сезира прокуратурата за агресия на депутати от “Атака”

Депутати от "Атака" атакуват журналистката от телевизия СКАТ Мария Цветкова

Журналистката от телевизия СКАТ Мария Цветкова е подала жалби до Софийската районна прокуратура и до началника на Първо РПУ в София заради агресивното и заплашително поведение на депутати от партия “Атака” срещу нея в кулоарите на Народното събрание. Това съобщиха от телевизия СКАТ.

Жалбите са по повод случая от 7 юни 2013 г. Тогава депутатите от “Атака” Димитър Димов, Иван Димитров, Илиан Тодоров, Калина Балабанова, Миглена Александрова, Николай Александров, Кристиян Димитров, Адриан Асенов и Деница Гаджева наобиколиха Цветкова в кулоарите на парламента. Те и крещяха и я принуждаваха да се извинява на българските граждани за думи, които не е казвала.

Квесторите на парламента не успяха да успокоят депутатите от “Атака” и се наложи зам.-председателят на парламента Мая Манолова да се намеси, за да тушира напрежението.

Мария Цветкова е поискала повдигане на обвинения срещу депутатите от “Атака” заради оказания върху нея физически и психически натиск.

“Смятам, че никой няма право да уронва достойнството на когото и да било по този начин, още повече, че ние сме в Народното събрание, за да работим. Подадох жалбите, защото мисля, че е редно поведението им да бъде порицано от висши институции и най-накрая да бъде сложен край на това чувство за недосегаемост и безнаказаност, които демонстрират напоследък тези самозабравили се депутати от “Атака””, заявява Мария Цветкова.

Тя посочва, че се е почуствала притисната и заплашена. “С хулиганската си постъпка тези народни представители урониха престижа и на Народното събрание и поведението им не бива да остава ненаказано. Още повече, че това не е първият случай на публичен тормоз от страна на депутати на “Атака” спрямо журналисти от СКАТ”, казва Мария Цветкова.

Тя напомня, че неотдавна на такъв тормоз е бил подложен и колегата ѝ Теодор Ангелов. Това показва целенасоченост и последователност в действията на депутатите на Волен Сидеров, смята Мария Цветкова.

Споделяне

Още от България