Журналистката Миа Сантова се връща в Нова телевизия

Журналистката Миа Сантова се връща в Нова телевизия

Журналистката Миа Сантова, която дълги години бе едно от емблематичните лица на Нова телевизия се връща отново на работа там, съобщиха в понеделник от "Нова Броудкастинг груп", която си е поставила за цел да привлече най-опитните и разпознаваеми български журналисти.

От ноември Сантова става водеща на следобедната емисия новини в 16 ч.

"Щастлива съм, че Миа Сантова се завръща в Нова, където стартира нейната професионална кариера. Натрупаният опит през годините, в съчетание с нейната телевизионна харизма, ще допринесат за осигуряването на още качествено и разнообразно съдържание на новините и актуалните ни предавания на медията.“, коментира Силва Зурлева, член на Борда на директорите на "Нова Броудкастинг Груп".

Миа Сантова стартира кариерата си като международен редактор в отдел Новини на Нова телевизия през 1995 г., докато все още е студент в журналистическия факултет на Софийски университет "Св. Климент Охридски“. По-късно става водещ на новините, но напуска телевизията през 2008 г., за да стане главен редактор на новините на телевизия "Диема". По-късно оглавява и екипа на българското издание на женското списание Madame Figaro. Води и авторско сутрешно публицистично предаване в ТВ7 - "Уикенд с Миа Сантова".

Журналистката има специализации в ББС Лондон, в Ройтерс и в Ню Йорк ТВ.

"Най-хубавите 13 години от професионалния ми живот са в Нова, която още в началото се превърна в мое семейство. Заедно с колегите поставихме началото на една голяма и силна медия. Въпреки раздялата, никога не съм спирала да следя нейното развитие и трансформацията ѝ от телевизионен канал в най-голямата мултиплатформена медийна и технологична компания. За мен е голямо вдъхновение отново да съм част от екипа на телевизията“, заявява Миа Сантова, цитирана в корпоративното съобщение.

Споделяне

Още от Общество