Зимата идва

Колаж: <i>mediapool.bg</i>

Дотам се докарахме, свестните у нас да се чувстват обречени. От поне три месеца в България е, както гласи клишето, безпощадно ясно – чака ни управление на БСП, ДПС и "патриоти".

Важният сигнал беше награждаването на Ахмед Доган с руски орден в края на миналата година. "Изпирането" на Доган, превръщането му в патриот и русофил беше ключово за бъдещото преструктуриране на политическото пространство.

Анти-европейската реторика, демонстрирана от Корнелия Нинова днес, е точно необходимият параван, който да направи възможно събирането на временно разведените БСП и ДПС. Сега кумове ще са Сидеров и Каракачанов. 

Какъв ще е резултатът ли?

Ъпдейтната версия на мафиотизацията, смучеща и разпадаща държавата от две десетилетия.

Българският народ отново ще избере Пеевски, който вече ще го пази от бежанците и еврогейовете – ето това е, което има да става.

Защото менторите на Нинова от руското посолство са измислили как с антиевропейски софтуер да осигурят нов живот на стария хардуер, т.е. на мафията.

"Поискай промяната", това е лозунгът на БСП! Не може да се отрече чувството за хумор на Решетников и служителите му.

Промяна ли?

И дума не обелват от БСП ни за Цацаров, ни за Пеевски. Защото "промяната", която ще получим, е старите крадци в нова анти-глобалистка обвивка.

Ще се радваме на "Кой?" скрит зад живия щит на патриотарския идиотизъм.

Всъщност това, което Нинова ни пробутва, е създаването на нови ресурси за корупция. Фондове, стимулирания, насърчавания и т.н. – всичко това има една цел, а именно – централизация на и без това централизираните ресурси в ръцете на овластените.

В ръцете на взелите на абордаж държавата. Патоци и беленета навсякъде, от енергетиката до образованието.

А най-големият проблем дори не е в това, че корупционните мрежи получават нова легитимация. Най-опасното е, че става възможно фашизоидната реторика да се възпроизвежда и печели терен безконтролно. Като вирус.

Може да стане така един ден лидерката на БСП да разбере, че е яхнала кон, който не ѝ е по силите да овладее.

Сега комунистите смятат за много хитро да се правят на фашисти, но в един момент може наистина да осъмнем като тоталитарен анти-западен придатък на някоя източна империя.

Вместо предизборни дебати гледайте "Игра на тронове".

Зимата идва.

*"Безпощадно ясно" е клише, идващо от стихотворение на Александър Блок:

...И стало беспощадно ясно
жизнь прошумела и ушла.

Добра епитафия за живелите през задкулисно дирижирания Преход.

Коментарът е от блога на Бойко Пенчев

Споделяне

Още от Анализи и Коментари

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?