Зимата се върна в Румъния

Зимата се върна в Румъния. Национален път в северния окръг Сучава е затворен за движение заради снежни преспи, а в окръг Сибиу в централната част на страната също вали сняг, съобщава Аджерпрес, цитирана от БТА в понеделник.

В окръг Сучава е блокирано движението по национален път 17А, а по други десет пътища в района движението е затруднено. В окръг Сибиу температурата тази сутрин бе 0 градуса по Целзий и вали сняг. В курорта Палтиниш, който е на 1440 м надморска височина, падна 12 см нов сняг, а в планината Фъгъраш, където надморската височина достига 2040 м, има 2,3 метра снежна покривка.

Продавачите по пазарите в Сибиу и тези, които са дошли на специалния великденски пазар в центъра на града, за да предложат специфични за великденските празници продукти, страдат от студеното време. От друга страна собствениците на хижи и планински хотели се радват, че все още има добри условия за ски.

За централна и източна Румъния до днес следобед е в сила жълт код за обилни валежи, преминаващи на места в лапавица и сняг в планинските райони, както и за силен вятър.

Споделяне

Още от Балкани