Зимна буря затрупа със сняг североизточната част на САЩ

Зимна буря затрупа със сняг североизточната част на САЩ

Зимна буря донесе обилен снеговалеж в североизточната част на САЩ и предизвика сериозни затруднения за транспорта, предаде Ройтерс.

Първата голяма снежна буря за сезона накара властите да призоват 50-те милиона жители на региона да останат по домовете си. На много места подобно предупреждение така или иначе бе отправено заради пандемията от коронавирус.

"Предвид обилния снеговалеж и тежките пътни условия шофьорите са насърчавани, ако може, да не пътуват по време на бурята", заяви губернаторът на щата Масачузетс Чарли Бейкър.

По данни на Националната метеорологична служба най-много сняг досега е паднал близо до Бингамтън, щата Ню Йорк - 114 сантиметра, което е рекорд за декември, ако не и за всички времена, а на някои места в щата Пенсилвания снегът е бил с дебелина 102 сантиметра.

В района на мегаполиса Ню Йорк са паднали между 15 и 25 сантиметра сняг - повече, отколкото при всички зимни бури миналата година, казаха метеоролозите.

При верижна автомобилна катастрофа в Пенсилвания са загинали двама човека, а много са били ранени, съобщи щатската полиция.

Бурята предизвика отмяна на десетки полети и доведе до нарушения в железопътния транспорт.

Централата на ООН в Ню Йорк беше затворена днес заради снеговалежа. Поради затварянето на сградата беше отменено заседание на Общото събрание на ООН за работата на Международния наказателен съд.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?