Зимната буря, преминала през Невада и Калифорния, връхлетя Аризона

Зимната буря, преминала през Невада и Калифорния, връхлетя Аризона

Зимната буря, която премина през северозападните части на САЩ и която причини необичайни снеговалежи в района на Лас Вегас и в планините над Малибу в Калифорния, връхлетя и северните и централните части на щата Аризона, като причини там рекордни снеговалежи, предаде Асошиейтед прес.

На места в щата само за час се натрупа снежна покривка до 10,2 сантиметра. Властите предупреждават за затрупани малки улици, за покриви на сгради, които могат на рухнат под тежестта на натрупания сняг, и за ниски температури през уикенда.

Вчера във Флагстаф, в Аризона, беше поставен нов рекорд за еднодневен снеговалеж (91,2 см) на градското летище, което трябваше да затвори единствената си писта заради нулевата видимост. Досегашният местен рекорд (78,7 см) беше поставен през 1915 г.

Рекорд бе установени и във Финикс, но от дъжд - 2,57 см за денонощие на квадратен метър при предишен рекорд от 1,85 см, установен през 1973 г.

Много училища в южната част на щата Невада с общо около 320 хиляди ученици са затворени заради лошото време. А в северните райони на Аризона се очаква училища, правителствени сгради, летища и шосета да останат затворени за втори пореден ден. Властите са затворили за движение участъци от главни пътища от Лас Вегас до Лос Анджелис и Финикс заради сняг, лед и ограничена видимост.

Споделяне

Още от Свят

До какво ще доведе изискването за "зелените" сертификати?