Зинаида Златанова ще прави ревизия на БОРКОР

Сн. БГНЕС

Вицепремиерът и правосъден министър Зинаида Златанова съобщи, че ще оцени каква работа е свършена в Центъра за превенция и противодействие на организираната престъпност (БОРКОР) и колко струва той на държавата.

”Борбата с корупцията не е задача само на една институция. Ще погледна точно каква работа е свършена от БОРКОР във връзка с цената на работата ѝ заради ограничените средства. На базата на това ще огледаме много добре ресурсите, с които разполагаме, и как да ги използваме, така че институциите да функционират, което ни е абсолютно нужно”, заяви Златанова пред Дарик радио.

На въпрос дали ще предложи промени в конституцията, каквито искания имаше от страна на протестиращите, тя отговори, че това не е непосредствен спешен приоритет на кабинета.

”Промени в конституцията е редно да се направят след спокоен анализ с академичните среди и в политическата система, за да се отговори на въпросите дали, как и кога”, каза тя. 

Правосъдният министър обаче потвърди, че сред приоритетите е изработката на новия Наказателен кодекс, подготвян от работна група, инициирана от министър Диана Ковачева от правителството на ГЕРБ.

Златанова посочи, че една от първите ѝ задачи ще е да се срещне с експертите, които работят по текстовете.

”Засега не виждам причини да се подготвят промени в Изборния кодекс, още повече, че това винаги е било дело на самия парламент”, изтъкна Златанова.

Тя коментира още, че през последните години сферата на вътрешните работи и службите за сигурност е оголен нерв в обществото ни.

”Очевидно е, че са необходими промени в тази сфера”, каза Златанова.

Споделяне

Още по темата

Още от България