"Зипо" си направи реклама от инцидент с олимпийския факел в Москва

"Зипо" си направи реклама от инцидент с олимпийския факел в Москва

Собственикът на популярната марка запалки "Зипо" си смени снимката на Фейсбук профила си с кадър от момент, в който служител на Федералната служба за сигурност подава огънче със запалка "Зипо" за угасналия олимпийски факел само минути след като руският президент Владимир Путин даде старт на щафетата му в Русия.

Снимката е придружена от надпис "Зипо спаси Олимпиадата" (#ZippoSavesOlympics). За 11 часа фотото получи над 1200 харесвания и 100 постинга.

Инцидентът с факела стана в неделя. Тогава кортеж с огъня за Олимпийските игри в Сочи, които ще се проведат в началото на 2014 г. пристигна на Червения площад в Москва, където бе запален лично от Путин. След това започна щафетата на огъня, но факелът изгасна в ръцете на плувеца Шаварш Карапетян. На помощ му се притече служител на руските спец служби, който припали угасналия факел със "Зипо".

Спортистът обясни инцидента с това, че се е наложило да пробяга немалък участък, през който духал силен вятър, а и факелът с аеродинамична форма тежал 1.8 кг.

Производителят на факлите за щафетата Красноярския машиностроителен завод заяви, че угасването се случило, защото газовият вентил не бил достатъчно отворен и по този повод е пуснала допълнителни инструкции как да се използва устройството.

Споделяне

Още от Бизнес

Къде му е мястото на Бойко Борисов?