Златко Баретата болен "от кръста надолу"

Златко Баретата болен "от кръста надолу"
Задържаният преди около три месеца Златомир Иванов – Златко Баретата се е разболял и иска за напусне ареста. В близките дни се очаква Софийският градски съд да насрочи заседание по молбата на посочения от обвинението като организатор на престъпна група, на която се приписват няколко убийства и пласирането на наркотици из цялата страна.

"Скоро не сме имали такова заболяване. По-скоро е в долната част на тялото", коментира във вторник градският прокурор Николай Кокинов. Той обаче не конкретизира от какво точно се оплаква някогашният командос.

В същото време Софийският апелативен съд освободи от ареста двама от петимата задържани преди десетина дни мъже, които бяха обявени за част от структурата на Златомир Иванов.

Мотивите на магистратите обаче не станаха публично достояние, тъй като случаят е засекретен. Софиянецът Петър Горанов се връща на улицата срещу 500 лева гаранция, а варненецът Петър Стоянов – срещу подписка. В ареста остават Валентин Луков, Марин Вълчев и Мартин Димитров.

Петимата мъже не са на високо ниво в йерархията. Най-приближените хора на Баретата – Антон Савов – Тони Мамата и Мартин Станков – Рашо са обявени за национално издирване още в началото на февруари, но продължават да се укриват. Дори и да не бъдат намерени, срещу тях вероятно ще бъдат повдигнати задочни обвинения.

Споделяне

Още по темата

Още от България