Златко Баретата не разбира в какво го обвиняват

Софийският градски съд (СГС) даде ход на делото срещу Златомир Иванов – Баретата в петък. Той е обвинен, че е ръководил организирана престъпна група за разпространение на наркотици в страната. Освен него по делото са подсъдими още 20 души. Обвинителният акт беше внесен в средата на март от специалното звено на прокуратурата.

Мартин Димитров, Георги Йорданов, Филип Христов, Георги Петров, Валентин Луков, Юлиян Зашев, Иван Величков, Даниел Кръстев, Ивайло Борисов и Евгени Евтимов ще отговарят пред съда по обвинение за участие в групата. Златомир Иванов и Мартин Димитров са привлечени към наказателна отговорност и за предумишлено убийство на Румен Стефанов-Алф на 23 септември 2007 г. в Перник. На Коста Трифонов, Борислав Секулов и Петър Йорданов е повдигнато обвинение освен за участие в групата и за лека телесна повреда.

Обвинение за разпространение на наркотици имат Марин Вълчев, Росен Иванов, Кирил Атанасов, Богдан Василев и Мартин Горески. Стоян Дичев и Васил Колев също ще отговарят за участие в групата, но те се предадоха доброволно. Колев има обвинение и за разпространение на наркотици. Материалите по делото са събрани в 53 тома, разпитани са 107 свидетели и са изготвени експертизи от 52 вещи лица.

“Обвинението срещу мен е неясно, в него липсва конкретика и не знам как мога да се защитя“, заяви пред съда Златомир Иванов - Баретата.

Следващото заседание по делото ще е на 14 юли. В петък беше назначена психиатрична експертиза за състоянието на подсъдимия Борислав Секулов, което според защитата не позволява клиентът ѝ да бъде съден.

По-рано пред журналисти Секулов заяви, че обвинението е изфабрикувано. За друг подсъдим прокуратурата сочи, че е пребил лице от ромски произход. Според Секулов това няма как да е вярно, тъй като въпросният подсъдим по това време е бил със счупен таз, за което има медицински свидетелства. Друг от подсъдимите каза пред съда, че по времето, когато са извършени престъпленията, в които го обвиняват, е бил в затвора.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?