Златната Флейта призова да не се гласува за партията му, била схема на ГЕРБ

Емил Димитров: Коев идваше да проси пари от мен

Кристиян Коев, сн. БГНЕС

Флейтистът Кристиян Коев, който добри популярност с активното си участие в гражданските протести, довели до предсрочното падане на ГЕРБ от власт, призова да не се гласува за партията, с която се явява на изборите. По думите му формацията се оказала схема на ГЕРБ за разсейване на гласове, подпомагана от бившия депутат и сочен за олигарх Емил Димитров.

"Нека хората не се подлъгват и не гласуват за партия "Средна европейска класа" ние се оказахме част от схема на ГЕРБ", призова пред Mediapool Кристиян Коев, известен като "Златната флейта". 

Коев обясни, че формацията се финансира с пари на доскорошния депутат от ГЕРБ Емил Димитров, а по думите му е възможно пари да са давали и "други олигархични кръгове". "Партията се оказа патерица на ГЕРБ, а ние сме излъгани", обясни Коев пред Mediapool.

Измамата била разкрита лично от ръководителя на партията, който признал, че щели да продават застъпници за Борисов, заяви още музикантът.

В "Средна европейска класа" членува печално прочулият се студентски лидер Ангел Георгиев, който гласеше Христо Стоичков за лице на студентските протести. Георгиев е водач на листите в Плевен и Велико Търново

"Студентите също са излъгани", допълни Коев. Той съобщи още, че цялата информация, с която е разполагал, вече е внесена в прокуратурата. "Сигналът ни е свързан с незаконно финансиране на партията, купуване на гласове и продажба на наши застъпници, които в деня на изброите да обслужват нуждите на ГЕРБ", заяви Коев, който отказа да коментира повече подробности, но потрети, че зад схемата стои Емил Димитров. По неофициална информация от представители на протестиращите застъпниците, които щели да бъдат продадени на ГЕРБ са ‟на стойност 600 хиляди лева, а купените гласове на стойност 20 милиона лева“.

Емил Димитров: Чичо му Цветан ли го прати на протести

Потърсен за коментар бившият депутат от ГЕРБ Емил Димитров обясни пред Mediapool, че много хора идвали да просят пари от него. "Този Коев дойде при мен да иска 15 000 лева, за да прави интернет телевизия, но аз не му ги дадох. Само това общо имам с него. А с политика не се занимавам, защото си почивам", заяви Димитров. По думите му флейтистът трябва да отговори на въпроса какво е правил в листите на партията, след като смята, че е патерица на ГЕРБ. 

"Да каже и чичо му Цветан ли го е пратил на протестите", заяви още бившият депутат и попита каква била логиката да агитира за доскоро управлявалата партия, след като "го биели" и се налагало да изнася семейството си в чужбина. 

Преди седмици той обяви, че се страхува за живота на себе си и семейството си, затова предал материали, които да гарантират сигурността му, пред чужд нотариус. Димитров обяви също, че бил чувал за група за мокри поръчки в МВР. По думите му за всички беди в държавата са виновни "милиционерът Цветан Цветанов и Искра Фидосова". Бившият парламентарист, който освен политик е и едър бизнесмен, няколко пъти защити обаче лидера на партията Бойко Борисов, който според него бил подвеждан и лъган от бившия шеф на МВР.

В средата на април Димитров бе призован на даде обяснения по схема за купуване на гласове.

Повод за това даде разследване на Нова телевизия. Заснетите със скрита камера кадри показаха как движение "Орлов мост" обучава застъпници в хотела на Емил Димитров в Етрополе. Семинарът се е провел на 2 април, а участниците в него са призовавани да намерят 30 000 застъпници на движението срещу 30 лв. в изборния ден, а пък всеки от тях да намери по още десет гласоподаватели срещу същата сума.

Споделяне

Още от Избори 2013