"Златните" момичета първи на ленти в Казан

"Златните" момичета първи на ленти в Казан

Българският ансамбъл по художествена гимнастика спечели златен медал в съчетанието на пет ленти на турнира от Световната купа в руския град Казан, предаде БГНЕС.

Състезателките на Ина Ананиева в състав Михаела Маевска, Християна Тодорова, Ренета Камберова, Цветелина Найденова и Любомира Казанова, изиграха без грешка своето съчетание, за което получиха и най-високата оценка от съдиите 18.050.

На второ място останаха рускините със 17.900, а трети ансамбълът на Израел със 17.350.

В събота българките останаха на четвърто място в многобоя.

Ансамбълът ни по художествена гимнастика завърши на пето място във финала на два обръча и три чифта бухалки. Състезателките на Ина Ананиева допуснаха лека грешка в съчетанието си, за което получиха оценка от 17.550, която ги остави извън борбата за медалите.

Иначе златото отиде за ансамбъла на Русия, който бе оценен за своето изпълнение с 18.600 точки. Втори останаха гимнастичките на Беларус с 18.400, а трети на Италия с 18.300.

Така България приключи участието си на турнира от Световната купа в Казан с шампионска титла в съчетанието с пет ленти, четвърто място в многобоя и пето на два обръча и три чифта бухалки.

Споделяне

Още от Спорт

В каква роля си представяте Слави Трифонов след изборите?