Зоопаркът в Копенхаген този път уби четири здрави лъва

Лъвове в клетка

Зоопаркът в Копенхаген обяви, че е евтаназирал четири здрави лъва заради тяхното ”естествено поведение”, съобщиха в сряда световните информационни агенции. Управлението на парка привлече изключително голямо внимание върху себе си, след като през февруари уби жирафа Мариус заради липса на място. После проведе публична дисекция на животното.

Причината за убийството на четирите лъва е, че в зоопаркът е пристигнал нов лъв. Евтаназирани са 16-годишен лъв, лъвица на приблизително същата възраст и две малки лъвчета.

"Заради естественото поведение на лъвовете зоопаркът трябваше да евтаназира два възрастни лъва и две лъвчета. Двете 10-месечни лъвчета щяха да бъдат убити от новодошлия лъв, щом като му се удадеше подходяща възможност", се казва в съобщението на зоопарка

Причината да се стигне до умъртвяване е, че не е намерено къде да бъдат преместени лъвовете. След няколко дни новодошлият лъв ще бъде "представен" на двете лъвици, които се появиха на бял свят през 2012 г. и сега са в репродуктивна възраст.

Споделяне

Още от Свят