Зоран Заев в послание във Фейсбук благодари на България за дарението от ваксини

Зоран Заев и Бойко Борисов

Премиерът на Република Северна Македония Зоран Заев чрез послание във Фейсбук изрази благодарност на България за дарението от ваксини, съобщават вестниците в Скопие. Според "Независен весник" това е изнанадало неприятно обществеността в Македония, която очаквала, че ще получи ваксини от ЕС, а не от "страна, която ни поставя вето и която всеки ден повтаря какво ни е дала досега".

След решението за дарение на ваксини, изразих благодарност лично на премиера Борисов, на правителството на България и на българския народ за солидарността, хуманния жест и изключителния акт на приятелство към македонския народ и към всички граждани на Северна Македония. В благодарността до премиера Борисов му казах, че даряването на част от ваксините, които ще достави българското правителство, е много важно и идва в изключително тежки времена на силна вълна на коронавируса, пред която се изправят двата народа, двете държави и целият свят, се казва в посланието на Заев, цитирано от "Независен весник" и БТА.

Винаги сме готови да помогнем на нашите най-близки съседи и приятели, е заявил премиерът Бойко Борисов в разговор със Зоран Заев. Това става известно от публикация на Борисов на страницата му във фейсбук.

Министър-председателят отбелязва, че колегата му е благодарил за готовността на България да помогне с осигуряване на ваксини срещу COVID-19. "Ситуацията е наистина тежка и трябва да се подкрепяме и да сме солидарни. Животът на всеки един е най-важен и ще положим всички усилия да го съхраним", посочва Бойко Борисов.

Споделяне

Още по темата

Още от Коронавирус

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?