Зукърбърг изгуби три позиции в списъка на милиардерите на Блумбърг

Марк Зукърбърг

Създателят и шеф на американската компания Фейсбук Марк Зукърбърг падна в класацията на агенция Блумбърг на най-богатите хора на света от трето на шесто място, след като заради обезценяване на акциите загуби почти 16 милиарда долара, съобщи сайтът на Блумбърг.

Сега богатството на Зукърбърг се оценява на 70,6 милиарда долара. Преди това той бе на трето място с капитал от 86,5 милиарда долара. Сега той е на шесто място, между собственика на търговската марка Зара, испанския текстилен магнат Амансио Ортега, който е на пето място със 73,4 милиарда долара, и мексиканския милиардер Карлос Слим, който е на седмо място с 62,4 милиарда долара.

Вчера акциите на Фейсбук рухнаха почти с 19 процента до 176,26 долара за акция. С това пазарната капитализация на компанията намаля с 119,4 милиарда долара, което по данни на Блумбърг е най-голямото намаляване за една търговска сесия за американска компания в цялата история.

Спадът в цените на акциите на Фейсбук е свързан с отчета на компанията за резултатите от второто тримесечие, които се оказаха по-лоши от прогнозните.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят