Зукърбърг загуби 3 млрд. долара за ден

Зукърбърг загуби 3 млрд. долара за ден

Съоснователят и главен изпълнителен директор на Фейсбук (Facebook) Марк Зукърбърг е изгубил в четвъртък 3 милиарда долара, което е рекордна загуба за ден, информира Блумбърг, цитирана от БТА в петък.

Причината за загубата са изказвания на ръководители на компанията, намекващи, че Фейсбук няма да може да поддържа още дълго изключително бързия си темп на растеж.

В сряда социалната мрежа отчете 56-процентов растеж на продажбите за третото тримесечие до 7.01 милиарда долара.

Според петъчната диаграма на Блумбърг нетното богатство на Зукърбърг е спаднало с 6 процента предходния ден. Акциите на Фейсбук също са поевтинели с 5.5 процента в четвъртък сутрин, което е най-големият спад от девет месеца.

Зукърбърк коментира, че тримесечието е било добро, допълва сайтът "Форчън".

Главният финансов директор Дейв Уенър обаче използва думата "съществено" при описанието на забавянето на растежа на приходите от реклама, а това накара анализаторите да отбележат, че скъпите акции на компанията може най-накрая да са достигнали най-високата си цена.

Според "Форчън" съществуват и опасения, че свършват потенциалните нови потребители на "голямото синьо" приложение на Фейсбук и че Гугъл (Google) и други компании, могат да подкопаят водещата позиция на социалната мрежа на пазара на мобилните реклами.

Споделяне

Още от Бизнес

В каква роля си представяте Слави Трифонов след изборите?