Звезда от сериала "Клуб Веселие" открит мъртъв

Кори Монтийт

Канадският актьор Кори Монтийт, който нашумя с участието си в един от най-популярните американски сериали "Клуб Веселие" (Glee), е бил открит мъртъв в хотелска стая във Ванкувър, предаде Ройтерс в неделя.

 

Тялото на 31-годишният актьор е било открито в събота, след като не напуснал стаята в уреченото време. Той е бил мъртъв от няколко часа, след като екип на полицията и парамедици е влязъл в стаята по сигнал на хотелски служител, казаха от полицията на пресконференция.

 

По тялото не са открити следи от насилствена смърт, предполага се, че е бил сам по време на смъртта си. От събрани данни от системата за влизане в хотелската стая става ясно, че той се е прибрал в ранните часове на събота. От полицията обаче отказаха да съобщят на този етап от разследването дали в стаята са открити наркотични вещества и смъртта да е причинена от свръхдоза. Аутопсията на тялото ще е в понеделник.

 

Ройтерс припомня, че в интервю през 2011 г. Монтийт споделя, че е имал проблеми с наркотиците през тийнейджърските си години и първото му лечение от зависимостта е било на 19-годишна възраст. Актьорът, чийто герой в "Клуб Веселие" Фин Хъдсън се превръща от футболист в певец на музикална група, по-рано през тази година е бил на рехабилитационно лечение на зависимост към неопределени субстанции.

 

В изявление на официалната страница на "Клуб Веселие" в Туитър продуцентите на шоуто и на телевизия "Фокс" изразяват своята "дълбока тъга от тази трагична новина".

 

"Кори беше изключителен талант и още по-изключителна личност", пише в изявлението. "Той наистина се наслаждаваше на работата и ще ни липсва много", допълват от продукцията, която изстреля през 2009 г. Монтийт на върха на актьорската кариера след редица малки участия.

Споделяне

Още от Общество