"Звездата" Емел Етем стана майор

"Звездата" Емел Етем стана майор

Вицепремиерът и министър на извънредните ситуации Емел Етем бе произведена от военния министър Николай Цонев в чин майор от резерва в петък.

Министър Цонев разясни след заседанието на комисията по отбрана в парламента, че е присъдил високия чин на колежката си, тъй като тя е показала ''своя борбен дух в работа си и заслужава да бъде офицер''. А и по закон именно той имал правото на преценка кой в какъв чин да бъде произведен.

На въпрос на Меdiapool какво тогава не е достигнало на Етем, за да бъде произведена направо в чин генерал, Цонев отговори лаконично, че това е само първото звание за нея.

За предишния си рожден ден Емел Етем получи като подарък от младежкото ДПС звезда на свое име. За тазгодишния си рожден ден Етем, която е най-издигнатият в изпълнителната власт представител на ДПС, бе удостоена със звание "майор от мобилизационния резерв".

''Ние в Българската армия назначаваме на офицерски длъжности само достойни хора. Тя (Етем) го е доказала с работа си в структурите на Министерството на извънредните ситуации. Това е политика на ръководството на МО - да бъдат привличани достойни хора, които изпълняват съвестно задълженията си в държавната администрация и обществения живот'', заяви министърът.

Той обясни още, че висшият функционер на ДПС като всеки офицер от българската армия ще бъде викана в запаса.

На церемонията по произвеждането ѝ в чин Емел Етем заяви, че за нея е чест да работи за националната сигурност на България.

"В качеството си на вицепремиер и министър на извънредните ситуации изпълнявам политики и отговорности, свързани с опазване живота на населението в страната", каза Етем, цитирана от пресслужбата на министерството си.

Споделяне

Още по темата

Още от България