Звезден концерт за рожденния ден на Радио Джаз ФМ

Звезден концерт за рожденния ден на Радио Джаз ФМ

Радио Джаз ФМ ще посрещне осмия си рожден ден с концерт на звездите на българския джаз, които ще изпълнят най-популярните песни в стила на 18 септември, петък, в зала 1 на НДК. В концерта ще се включат Камелия Тодорова, Васил Петров, Мария Илиева, Хилда Казасян и Петър Салчев в съпровода на най-темпераментния български джаз оркестър – Бразз асоциация, ръководен от маестро Ангел Заберски.

Публиката ще чуе песни, които през годините са били част от репертоара на титани, като Ела Фицджералд, Франк Синатра, Луис Армстронг, Били Холидей, Сара Вон, Нина Симон, радващи и до днес феновете на джаза.

Камелия Тодорова ще изпълни четири великолепни джаз стандарта от албума си „Pleasure”. Тя прави песните да звучат по нов и силен начин, като ги насища с блус емоция.

Хилда Казасян ще представи нови аранжименти на песните “Fever” и “Black Coffee”, направени от Христо Йоцов, и ще изпълни два дуета с Петър Салчев, с когото имат не едно фантастични концертни участия, впечатлили с перфектната хармония помежду им.

Васил Петров обеща да впечатли публиката със солови изпълнения и дует с Мария Илиева, която след седмици ще направи по Джаз ФМ премиера на акустична версия на новата си хитова песен.

Браз асоциация не само ще подкрепя знаменитите вокалисти, но и самостоятелно ще представи известни джаз стандарти и авторски композиции на своя ръководител Ангел Заберски. Маестрото също така ще свири на най-ексклузивния концертен роял на марката „Bösendorfer” – гранд пианото модел Imperial 290, в бял цвят. Роялът има 97 клавиша и 8 пълни октави. Публиката в България за първи път ще чуе перфектния му звук на подобен концерт.

Специално за официалното отбелязване на 8-мия рожден ден на Джаз ФМ радио го предоставя изключителният представител на австрийската фирма „Bösendorfer Klavierfabrik” за България “Киров Хай-Енд”.

За финал се планира съвместно изпълнение на всички звезди на класиката „New York, New York” от едноименния филм на Мартин Скорсезе и специален музикален поздрав за рождения ден на Джаз ФМ.

Споделяне

Още от