mediapool.bg Ти си това, което четеш

Звездни детективи, тайни шифри и арт работилници в “Музейко“ през ваканцията

12:05 | 23 декември 2016 | 0 коментара

Как да станеш звезден детектив, да пишеш кодирани съобщения или да направиш празнични сладки и картички или хранилка за птици. Тези и много други неща могат да научат хлапетата през зимната ваканция с празничната програма, която детският научен център“Музейко“ е подготвил между коледните и новогодишните празници.

Освен постоянните изложби и игри от различни области на науката, “Музейко“ предлага и много арт работилници и допълнителни занимания за малки и пораснали изследователи.

Детският научен център ще работи извънредно на 26 декември и 2 януари и ще си почива на 24, 25 и 31 декември, както и на 1 януари.

Повечето  занимания са включени в билета за “Музейко“ и не е необходимо предварително записване, но готварските ателиета за изработване на празнични сладки са с допълнителна такса и записване. С програмата на “Музейко“ в почивните дни можете да се запознаете подробно на сайта на научния център.

Част от работилниците са за  изработване коледни картички от вълна, новогодишни картички и украшения от рециклирана хартия. По време на заниманията децата ще научат от какво се прави хартията, как могат да спасят няколко дървета и ще използват рециклирана хартия, за да направят картичка или украшение.

Любителите на тайните езици и шифрованите послания могат да се научат как да напишат кодирано съобщение, което дори родителите им не могат да разберат.

Между празничните дни децата могат да научат повече за митичните дракони, как да направят хранилки за птици, които  да закачат на дърветата в своя квартал и още много други любопитни неща.

Преди празниците в магазина на  “Музейко“ могат да бъдат намерени невероятни подаръци за  любознателните деца и възрастни.

А първият месец от новата година  ще бъде посветен на най-малките посетители до 5 години.

Всеки ден от седмицата ще е посветен на отделна тема, за която ще бъдат предвидени специални активности – Ден на здравето, Ден на движението, Ден на татковците и др.

Още от Общество