Трагичният инцидент със сина на Московски вероятно е причинен от неравност

Детето загина при катастофа с моторна шейна в Боровец

Трагичният инцидент със сина на Московски вероятно е причинен от неравност

Трагичният инцидент, при който в петък в Боровец загина 4-годишният син на транспортния министър Ивайло Московски, вероятно е бил причинен от неравност на трасето, по което са се спускали с баща му с моторна шейна.

Това съобщиха в събота от МВР с уточнението, че огледите на мястото продължават под ръководството на Софийската окръжна прокуратура.

Трасетата са сложни за огледи и действията вероятно ще отнемат време. Най-вероятната причина за инцидента с шейната е неравност на трасето, което не е скоростно, но това предстои да бъде изяснено при огледа, коментира зам.-шефът на ОДМВР-София Веселин Георгиев.

Инцидентът е станал между 14.30 и 15.00 часа на регулирано трасе за моторни шейни в района на хижа "Чакър войвода". По информация на местния в. "Вяра" Московски е бил в компанията на няколко приятелски семейства. Шейните не били наети от местните фирми, а са докарани от София. Машините били изключително мощни. Туристите са се отправили на разходка, без да наемат и водач от Боровец.

Групата на министъра поела към Шанцата, разходката продължила и след това, където трасето представлява горски път. Участъкът е тежък с много остри и големи завои. Предполага се, че шейната се е движила с висока скорост, излязла е от пътя и се удря в дърво.

Споделяне

Още от България