Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

Пореден кадър на Академията на МВР стана шеф на ключов съд

27 коментара
Пореден кадър на Академията на МВР стана шеф на ключов съд

Възпитаникът на Академията на МВР Радостин Радков бе избран в четвъртък за шеф на Административен съд – София град. Преди година друг кадър на висшето училище в лицето на Георги Колев бе назначен за председател на Върховния административен съд. Двамата са били в един випуск по време на обучението си.

По време на дискусията Колев подкрепи Радков, а след това Висшият съдебен съвет го предпочете категорично пред конкурента му Пламен Горелски с 18 гласа срещу един. Горелски също е завършил "Висшия институт на МВР" и дори е работил 8 години в районно полицейско управление. Новият шеф на столичния съд бе редови административен съдия в Стара Загора.

Радков представи значително по-смислена концепция за управлението на АС-София, обещавайки да създаде ротация между съдии в неговите отделения, за да се избегне тясната им специализация по определен вид дела. Той обяви, че ще създаде секция в сайта на институцията, където гражданите ще могат да пускат своите жалби срещу решенията на магистратите. Радков настоя, че няма да остави сигнал без да бъде разгледан.

На този фон Горелски настояваше през цялото време, че се притеснява и смята да продължи делото на предния председател Лозан Панов, който спечели с конкурс място във Върховния административен съд.

Справката за имотното състояние на Радостин Радков, изготвен от "Инициативата за прозрачни съдебни назначение" на Български институт за правни инициативи, показва, че той е заможен човек.

Самостоятелно или заедно със съпругата си той притежава 14 имота, повечето в района на Сливен. Впечатление правят апартамента му от 47 кв.м. в Пампорово, а общата площ на множеството му земеделски парцели край сливенските села е около 60 декара. Повечето от ливадите и нивите са придобити чрез безвъзмездно дарение. Двамата със съпругата му притежават търговско помещение от 69 кв.м. в Сливен, купено през 2006 година за 81 300 лева. Парите са продажба на имот през 2004 година, декларира съдията.

През 2010 година той е декларирал, че има налични парични средства в размер на 112 300 лева. Отделно съпругата му Десислава Радков има 21 000 лева, а двамата заедно други  9000 лева. Отделно от това Радков е раздал заеми на познати в размер на 123 000 лева, а дължи на банки 107 000 лева.

Освен съдия, новият шеф на Административен съд – София град е бил и президент на Ротари клуб-Сливен в периода 2000 – 2001 година. По това време е бил и председател на Сливенския районен съд. До ноември 2011 година той е бил и председател на "Ловно-рибарско дружество Сливен", но е подал оставка като ръководител и член.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

27 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Анонимен
    #27

    Сливен още помни "Тарифата Радков" за приключване на делата. Щом този наглец избраха ...

  2. Анонимен
    #26

    До сега все пак имахме съд, но нещата стават срашни.Вервайте ми и изгледите са още по страшни.Започва да се усеща мирис на всичко най долно и отвратително.Срам.Как ще се живее в този бърдак ,простотия ,корупция и много много смрад. И все повече затъваме.

  3. Анонимен
    #25

    Толкова е гадно и страшно ,че ми се повръща. За сага са реализирали пълно господство във ВАС, СГС, Ад.ССО, и Ад.С.Град. Срещу пожарникари ,полицаи и членуваши във фашизоидното посткомунистическо формирование нямате никакъв шанс.Просто несе явявайте ,със сигурност губите. Става страшно. А за ВСС просто няма мисъл да се говори,там ония треперят, вилнеят прокурорите и по добре хвърляите зарове ,тука има тука нема. Ужас.Отвратително.

  4. Анонимен
    #24

    Policeiskite kadri v ataka na sadebnata sistema.Interesno dali shte praviat nomera na Cv.Cv. ili vednaga sistemata shte zaraboti.Po sveta chengetata neprekasnato se pritesniavat za pensiiata si-inache goriat bez pari na stari godini.Nashite sa ZAMOJNI.To pri nas vsichko e s krakata nagore.

  5. Анонимен
    #23

    Повечето от ливадите и нивите са придобити чрез безвъзмездно дарение Така ли му викат в Сливен

  6. Анонимен
    #22

    Ловджия значи и лихвар... Освен милиционер.

  7. emma
    #21
  8. Анонимен
    #20

    А мамите и татковците им кои са и какви са? Родата?

  9. Анонимен
    #19

    ВСШ Г.Димитров е най-авторитетното висше учебно заведение у нас. След като няма нужда от учени глави, ВСШ-то предлага най-добрите кадри!А от умен народ, излизат още по-умни кадри!Я вижте парламента!Само мъдри и почтени хора!Думите злоупотреба и измама са непознати за тях!Браво другари и смело напред към развит капитализъм!Да живей партията - наша майка, закрилница и хранилка!

  10. Анонимен
    #18

    Магистратите и техните "близки" следва да са еднакво заможни. Еднаквите шансове са възможни само ако се изправят в пехливански борби на площада, не и със закулисни партийни назначения...

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.