Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

СДС подкрепя съдия Нашева за независим кандидат - кмет на Бургас

0 коментара

СДС подкрепи кандидатурата на апелативния съдия Емилия Нашева като независим кандидат - кмет на Бургас, издигната от Граждански комитет за спасение на града. Това съобщи за Мediapool Весела Йорданова, пресаташе на СДС - Бургас

Нашева има подкрепата на СДС, Зелената партия, БСДП с председател Йордан Нихризов, Екогласност, БДФ, НС - БЗНС на Яне Янев, ВМРО-Пелистер, ХСС, Социалдемократическа партия. Сред приоритетите на съдийката са борбата с престъпността и корупцията, тясно сътрудничество с неправителствените граждански организации, както и с бизнессредите, но при ясни правила. Нашева си поставя за цел и да лобира на местно и национално равнище за решаване на екологичните проблеми на Бургас.

Областният председател на СДС - Бургас и лидерите на партиите, подкрепящи съдия Нашева, присъстваха на публичното представяне на гражданската кандидатура в центъра на Бургас.

"Първоначално десните партии в града преговаряха за една обща кандидатура, в това число НДСВ, ССД и Гергьовден", заяви Весела Йорданова. "На финала обаче НДСВ издигна за кмет сегашния областен управител Иван Витанов, който беше подкрепен от ССД на Софиянски. ВМРО пък издига бившата зам.областна управителка Вирджиния Хайк, освободена наскоро от НДСВ, а Гергьовден излязоха от преговорите, заради липсата на обща дясна номинация", обясни Йорданова. Тя каза, че по всяка вероятност по примера на София, Гергьовден, БЗНС-НС и Демократическата партия ще изберат общ кандидат за кмет.

БСП издигна за кмет на Бургас Стойко Танков, общинския председател на местната социалистическа организация.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

0 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.