Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

Вътрешната комисия в НС пита Цветанов дали автопалежите са акт срещу държавата

2 коментара

Вътрешният министър Цветан Цветанов ще бъде изслушан в началото на идната седмица в парламента, на извънредно заседание на вътрешната комисия в НС, стана ясно в сряда. Инициативата е на БСП-депутатите, които са успели да убедят колегите им от ДПС, Синята коалиция и независимите да поискат изслушване на вътрешния министър заради масовите палежи на автомобили в София.

 

По неофициална информация депутатите са си набавили достатъчно информация от полицията за палежите и възнамеряват да попитат Цветанов защо служителите на реда твърдят, че колите-факли са политически акт срещу държавата. Парламентаристите ще поискат обяснение и докъде е стигнало самото разследване и по какви версии работят в МВР.

 

"Връща се едно усещане за мутренските години. Хората са изплашени, а министър Цветанов е безпомощен в тази ситуация. Това не може да продължава", заяви в сряда депутатът Корнелия Нинова от БСП.

 

По думите ѝ МВР трябва да реагира незабавно. Зам.-председателят на ПГ на Коалиция за България Михаил Миков обърна внимание на изявленията на висши полицейски ръководители, че в случая става дума за атака срещу политическата стабилност. Според него Цветанов трябва да каже дали се касае за криминален или за политически случай.

 

Корнелия Нинова коментира, че който и да е верният вариант, проблемът взема големи размери, а ръководството на МВР и Цветанов изглеждат безсилни. “Големите приказки за борба с престъпността се пукат като балони”, отбеляза още Нинова.

 

Искането за изслушване на Цветанов е подписано от четирима депутати от БСП от вътрешната комисия, от заместник-председателя на ДПС Христо Бисеров, Неджми Али (ДПС), Йордан Бакалов (Синята коалиция) и независимия депутат Тодор Великов, който не е в опозиция на правителството.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

2 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Анонимен
    #2

    Не знаех,че МЕДИАПУЛ е ангажиран към БСП...

  2. Коментарът е изтрит заради нецензурни думи или обиди.
    #1

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.