10 км опашка на камиони по „Дунав мост 2“

Съоръжението и при Русе бе затворено за три часа

10 км опашка на камиони по „Дунав мост 2“

Над 10 километра е опашката от чакащи камиони на Дунав мост 2“ при Видин – Калафат, съобщи БТА в неделя преди обед.

Близо 150 товарни камиона са спрени от движение в Монтана. На граничния пункт при Видин - Калафат са отворени и работят четири ленти за товарните автомобили.

Причината за струпването е, че товарните автомобили от ферибота в Оряхово се пренасочват към Видин заради проблеми на румънските гранични пунктове.

В събота чакащите превозни средства бяха още повече, като опашката достигаше12 километра.

Правителството обмисля как да облекчи трафика по Дунав мост при Видин, предаде БНР. Наложи се Агенция "Пътна инфраструктура“ да забрани движението на товарни автомобили над 12 тона по пътя Ботевград - Видин заради затруднение в работата на граничния пункт. Не се движи и фериботът по реката.

"Става въпрос за организация на работата от румънска страна. Доколкото и при тях имаше политическа промяна, ново правителство, разговорите трябва да вървят по линия на контакта между министрите на транспорта. Нашето предложение е от румънска страна да се отвори едно ново, трето трасе“, коментира вътрешният министър Румяна Бъчварова.

Над три часа граничен пункт "Дунав мост" при Русе остана затворен отново заради проблем от румънска страна – техническа повреда на информационната система, съобщи още БТА.

Проблемът е отстранен около 9 часа, но дългите опашки от камиони остават.

От "Граничната полиция“ посочват като причини лошите метеорологични условия, както и фериботите, които не работят заради ледохода по Дунав.

Споделяне

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?