Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

1000 румънски металурзи си искат заплатите

0 коментара

Близо 1000 работници от металургичния комбинат в Решица, Югозападна Румъния, блокираха днес основната магистрала в окръга и поискаха среща с министъра на приватизацията, предаде АП.

С викове "Долу правителството!" и "Крадци" работниците преминаха през центъра на Решица и след това блокираха магистралата към град Карансебеш. Протестиращите искат среща с министъра на приватизацията Овидиу Мушетеску, от когото очакват помощ за разрешаване на продължилия вече четири месеца трудов конфликт, който остави по-голямата част от работниците без заплати.

Синдикалните лидери искат близо два милиона долара, за да подновят дейността на 200-годишния завод, който разстрои работата си през април, когато американските му собственици спряха да изплащат заплати на работниците.

Представителят на "Нобъл венчърс" Майкъл Макнът каза, че работниците не са получили заплатите си, тъй като произведеното от тях не отговаряло на стандартите за качество. Макнът не можел да вземе банков кредит, за да им плати, заради започналия трудов конфликт.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

0 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.