Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

1100 приватизационни сделки е сключила АП за шест месеца

0 коментара

1100 продажби, преимуществено на миноритарни държавни дялове, е осъществила Агенцията за приватизация през първите 6 месеца на годината. По сделките са договорени 585.343 млн.лв. плащания, както и инвестиции и покриване на задължения за 166.3 млн.лв., съобщиха в понеделник от ведомството.

От АП уточняват, че финансовите резултати от приватизацията през първото шестмесечие на 2004 г. са най-добри в сравнение със същия период от началото на приватизационния процес.

От януари до юни т.г. АП е подготвила и провела шест централизирани публични търга и четири неприсъствени. Чрез тях са раздържавени напълно "Атоменергостройпрогрес" ЕАД, Козлодуй за 5,02 млн. лева; "Транскомплект" ЕАД, София - за 1,87 млн. лева; "Камчийска гора" ЕАД, с.Долни Чифлик- за 1,85 млн. лв.; "Топлофикация Казанлък" - за 1,67 млн. лв.

При продажбата на миноритарни пакети акции или дялове, по-значими цени са постигнати за 30 % от БРП, продадени за11.081 млн.лв. в компенсаторки, 4.36 % от "Балканфарма-Разград" АД - за 3.32 млн. лв. и други.

Също днес от АП съобщиха, че държавата е спечелила 492 хил.лв. от четири търга за обособени части. "Мултикомерс" ЕООД, Русе е спечелил търга с явно наддаване за "Наборна автомобилна школа", Русе. "Медоком" ООД, Русе е спечелила търга за "Административни помещения", Русе. Стелиян Стоев става собственик на канцелария на ДСК в с.Гълъбово, обособена част от "Марица-изток - комерс" ЕООД - Раднево. "Петгруп - Гълъбово" ЕООД - Хасково, спечели търга за закусвалня в с.Гълъбово, обособена част от "Марица-изток - комерс" ЕООД.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

0 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.