12 плажа в Бургаско са с незаконни стопани

12 плажа в Бургаско са с незаконни стопани, ползват се от фирми и лица, които нямат никакъв договор, каза Мария Ценова, заместник-областен управител на Бургас.

Тя добави, че е изпратено писмо до регионалното министерство, с което областната управа иска указания как да действа, съобщи БТА.

Ползвателите на 12-те плажа не могат да бъдат заставени да поставят спасителни постове и медицинско обслужване. Затова за възникналите инциденти отговорност ще носи държавата, се казва в писмото до министерството.

Областният управител Иван Витанов добави, че вероятно ще се пристъпи към сключване на договори от негова страна с фирми и общини за стопанисването на тези плажове в срок до 30 септември.

12-те плажа с незаконни стопани са на къмпингите "Юг", "Оазис", "Нестинарка", "Китен", "Градина", "Златна рибка", "Каваци-юг" и "Веселие". Без договори се стопанисват и плажовете на "Дюни", "Стамополу"- Перла, "Зора"-Санаториум и "Младост"- ММЦ. Точно тези плажове са с най-много нарушения, установени при проверките на областната комисия.

Споделяне

Още от България