1200 полицаи пазят реда за мача със Швеция

Около 1200 полицейски служители на СДВР, включително екипи на столичния КАТ и на моторизирана група "Сигма" ще бъдат включени в охранителните мероприятия за футболния мач между България и Швеция в събота. Те ще бъдат разположени около и на националния стадион "Васил Левски", съобщиха в четвъртък от МВР.

Привържениците на двата отбора ще бъдат проверявани на 17 временно изградени контролно-пропускателни пункта, а билетите им ще бъдат проверявани със специални устройства заради продажбите на фалшиви билети на черно.

На стадиона няма да бъдат пускани зрители, които са в нетрезво състояние, носят опасни предмети, пластмасови бутилки, лесно запалими предмети, транспаранти и др. Ще бъде извършена предварителна проверка на стадиона за укрити пиротехнически средства.

От 14,30 часа зрителите ще могат да влизат в стадиона. За да няма струпвания на пропускателните пунктове и на входовете, запалянковците се приканват да заемат местата си навреме, казаха от МВР. По време на мача, както и преди и след него, ще има усилени патрули по територии от всички столични РПУ, както и от общинската охранителна фирма "Егида".

Занижен контрол върху охранителите на стадион "Васил Левски" е бил установен при проверка на дейността на фирма "България Интернешънъл секюрити", която пази игрището. Това създава предпоставки за престъпления в района и за посегателства срещу материалната база на стадиона, констатирали от МВР.

В писмо до изпълнителния директор на "Национална спортна база" ЕАД, ръководството на СДВР е обърнало внимание за повишаване на взискателността към охранителната фирма при изпълнението на поетите задължения в навечерието на футболната среща между България и Швеция.

Споделяне

Още от България