Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

1200 полицаи пазят реда за мача със Швеция

0 коментара

Около 1200 полицейски служители на СДВР, включително екипи на столичния КАТ и на моторизирана група "Сигма" ще бъдат включени в охранителните мероприятия за футболния мач между България и Швеция в събота. Те ще бъдат разположени около и на националния стадион "Васил Левски", съобщиха в четвъртък от МВР.

Привържениците на двата отбора ще бъдат проверявани на 17 временно изградени контролно-пропускателни пункта, а билетите им ще бъдат проверявани със специални устройства заради продажбите на фалшиви билети на черно.

На стадиона няма да бъдат пускани зрители, които са в нетрезво състояние, носят опасни предмети, пластмасови бутилки, лесно запалими предмети, транспаранти и др. Ще бъде извършена предварителна проверка на стадиона за укрити пиротехнически средства.

От 14,30 часа зрителите ще могат да влизат в стадиона. За да няма струпвания на пропускателните пунктове и на входовете, запалянковците се приканват да заемат местата си навреме, казаха от МВР. По време на мача, както и преди и след него, ще има усилени патрули по територии от всички столични РПУ, както и от общинската охранителна фирма "Егида".

Занижен контрол върху охранителите на стадион "Васил Левски" е бил установен при проверка на дейността на фирма "България Интернешънъл секюрити", която пази игрището. Това създава предпоставки за престъпления в района и за посегателства срещу материалната база на стадиона, констатирали от МВР.

В писмо до изпълнителния директор на "Национална спортна база" ЕАД, ръководството на СДВР е обърнало внимание за повишаване на взискателността към охранителната фирма при изпълнението на поетите задължения в навечерието на футболната среща между България и Швеция.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

0 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.