Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

136 955 лeвa дариха А1 и служителите й в полза на социални каузи

0 коментара
136 955 лeвa дариха  А1 и служителите й в полза на социални каузи

Екипът на А1 е събрал рекордна сума по програмата за дарителство на работното място през 2023 г., която възлиза на 86 995 лева. Компанията е добавила още 50 000 лева към даренията на служителите и с общата сума от 136 955 лева ще подкрепи 11 социални каузи и организации. Програмата се осъществява в партньорство с фондация BCause.

Възможността за редовни дарения на работното място в А1 съществува от над 20 години. Програмата е леснодостъпна и прозрачна, като служителите могат да даряват сума по избор от месечната си заплата в полза на една или повече социални каузи.

"Дарителството на работното място е една от най-дългосрочните инициативи на компанията и всяка година щедростта на нашите служители ме изненадва приятно и ме кара да се чувствам горда, че съм част от този екип. Все повече служители искат да работят за компании, чиито ценности съвпадат с техните. Осигуряването на лесна за използване платформа за дарение на работното място ни помага да създадем истинска култура на даване и правене на добро.", каза Илияна Захариева, директор "Корпоративни комуникации" на А1 България.

Над 400 дарители от А1 са участвали в програмата през 2023 г. – като техният брой за последните 2 години е нараснал с над 25%. Средното месечно дарение, което за миналата година е 28 лева, също се е увеличило, а рекордът за ежемесечно дарение от един служител е 200 лева.

"Щастливи сме, че вече 20 години сме заедно с А1 и хората в компанията в пътя им на дарители по ведомост! Компанията отбеляза нов успех през изминалата 2023 г., плод на последователността на сърцатия екип, който поздравяваме. Резултатите са не само в рекордното увеличение на броя дарители и финанси, но и в устойчивостта, която това носи на организациите-получатели, за да се грижат по-добре за болни деца и за деца в риск, възрастни, природа и образование.", сподели Елица Баракова, изпълнителен директор на фондация BCause.

Сферите, които екипът на А1 подкрепя, са детското здраве, по-доброто образование, уязвимите възрастни хора, екологията и защитата за животните. Компанията взема предвид обратната връзка от своите служители и така след последното допитване в екипа през изминалата година в програмата бяха добавени две нови организации с екологична насоченост, като с това възможните каузи вече са 11. Първото място за най-предпочитана от служителите кауза с 35% от всички дарения си остава за "Фонд за лечение и рехабилитация на деца", чиято цел е да подпомогнат родителите на непълнолетни деца с хронични заболявания за финансиране на лечение и редовни медицински процедури.

Програмата носи "златния" знак за дарителство и доброволчество, най-високото отличие на наградите Годишен знак "Отговорна компания – отговорни служители", организирани от bCause, БАУХ, БДВО и БАКСОС.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.