16-годишно момче е задържано за побой над 64-годишен мъж в Бургас

Пострадалият Чанко Стайков. Скрийншот: Нова телевизия

Обвинение за нанасяне на средна телесна повреда по хулигански подбуди ще бъде повдигнато на 16-годишното момче, задържано за побой на 64-годишния мъж в автобус в Бургас в събота следобяд, съобщиха от местната полиция в понеделник.

Потърпевшият Чанко Стайков вече си е извадил медицинско свидетелство, предстои да разпознае нападателя, който е задържан за 24 часа в следствения арест. До момента са разпитани няколко свидетели на инцидента, ще бъдат назначени и експертизи.

Причина за жестокия побой е направена забележка от възрастния мъж на приятелката на задържаното момче, да си свали калните обувки от седалката на автобуса.

"Учудва ме, че никой не помогна. Нямам обяснение как не сме им привлекли вниманието. Нямаше начин да не се разбере какво се случва в автобуса. Не съм анализирал това, по-скоро го отдавам на нашата пасивност и да не си създаваме неприятности и конфликти в живота. Така се получи, че нямаше никаква реакция на това, което се случи в автобуса", разказа пострадалият мъж пред Нова телевизия в понеделник.

Стайков е с 4 счупени зъба и множество контузии по лицето. Задържаният тийнейджър е направил самопризнания в полицията.

Споделяне

Още от България

Къде му е мястото на Бойко Борисов?