Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

2006 г. ще е годината на US-инвестициите в България

2 коментара

По прогнозни данни на Световната банка за 2005 г. България се очертава като страната с най-голям обем привлечени преки чуждестранни инвестиции спрямо Брутния вътрешен продукт. Това каза изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции Павел Езекиев в понеделник, когато ведомството отбеляза десет години от създаването си. Идната 2006 г. ще е годината на най-големите американски инвестиции в страната, прогнозира Езекиев.

Близо 10 млрд. долара чуждестранни инвестиции е привлякла в България за периода на съществуването си агенцията. По предварителни данни привлечените преки чужди капитали за 2005 г. в България надхвърлят 2 милиарда евро.

Девет сертификата за инвеститор “Първи клас” е издала Българската агенция за инвестиции от влизането в сила на промяната в Закона за насърчаване на инвестициите, каза още Езекиев.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

2 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Vlado
    #2

    Vervaite, prodalzavaite da vervate....C2

  2. 2006-a che bude...
    #1

    ...godinata na svalyaneto na segashnoto pravitelstvo, she bude godina na izbori, i na otryazvaneto na BG za prisuedinyavaneto si kum EC prez 2007-a. BG shte vleze v EC chak prez 2012 godina!

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.